Karátson Archívum

Könyvheti újdonságok

A Karátson Archívum Könyvsorozat részeként a 95. Ünnepi Könyvhéten megjelent két új kötetünk a Kortárs Kiadó gondozásában: Sturm László Az író Karátson Gábor című kötete és Karátson Gábor válogatott versei. A könyvek megtekinthetők és megvásárolhatók 2024. június 13-16. között a Vörösmarty téren. Könyvbemutató a Kiadó szervezésében 2024. június 14-n 16:00 órakor a szabadtéri színpadon.

Előadás a Kertész Imre Intézetben

Bellák Gábor művészettörténész, a Karátson Archívum munkatársa A szent és a profán címmel tartott előadást a Kertész Imre Intézet szervezésében megvalósuló Képírók művészettörténeti programsorozat keretében 2024. május 15-én, 18.00 órakor. Az eseményen kiállították Karátson Gábor: Játékon kívül. Sérült holland játékos, 1978-1979 című festményét. Fotók: Kertész Imre Intézet.

Esszékötet

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, 2023. szeptember 28-n megjelent Karátson Gábor: A szédület nélküli magasság helye című esszékötete. Megtekinthető a Petőfi Kulturális Ügynökség standján.

Könyvhét

Bellák Gábor Gesztusok – Karátson Gábor sajtóképei című művészeti albuma is megjelent az idei könyvhéten a Petőfi Kulturális Ügynökség 70-es számú standján.

Kiállításmegnyitó

Új kiállításunk „Gesztusok – Karátson Gábor sajtóképei” címmel nyílt meg 2023. április 4-én a Széphárom Közösségi Térben. A művész sajtóképeinek és vázlatainak ilyen részletes együttes bemutatására korábban még nem került sor.

Megvásárolható

A Líra online könyváruházban 2023. április 4-től megvásárolható Bellák Gábor „Gesztusok – Karátson Gábor sajtóképei” című könyve.

Liszt Intézet, Stuttgart

Karátson Gábor Faust-illusztrációiból nyílik kiállítás Németországban, a Stuttgarti Magyar Kulturális Központ Liszt Intézetében, a magyar kultúra napjához kapcsolódóan.

Könyvajánló

„Én még láttam a régi természetet” – Lányi András Karátson Gábor-könyvéről írt
Győrffy Ákos a Mandiner hetilapban.

Könyvhét

Lányi András Karátson Gábor című könyvét 2022. június 11-n és 12-n dedikálja a Könyvhéten.

Könyvbemutató

A Karátson Gábor Archívum és Kutatóműhely és a Kortárs Kiadó közös gondozásában megjelent Lányi András: Karátson Gábor című kötete.